Likér z černého rybízu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks hřebíček 1 ks skořice celá 750 g cukr krystal 1 l pálenka 1 kg černý rybíz 20 lístků černý rybíz
Postup Likér z černého rybízu recept
Postup přípravy receptu
-
Kuličky černého rybízu ani lístečky, které jsme natrhali, nepereme je-li to možné. A pokud je to nutné, tak necháme opět oschnout. Lístečky promneme mezi prsty a rozložíme na dno větší zavařovací sklenice. Na rozložené lístky vložíme hřebíček, narovnáme rybíz a zasypeme cukrem.
Potom vše zalijeme pálenkou, hermeticky uzavřeme a necháme 3 měsíce v teplé a slunečné místnosti. Poté šťávu procedíme, listí a hřebíček odstraníme, ale kuličky rybízu rozmačkáme včetně jadérek a vrátíme zpět do sklenice se šťávou.
Po dalším měsíci luhování likér scedíme přes husté sítko a po pár dnech, kdy se usadí jemná sedlina můžeme rozlévat.