Likér z černého rybízu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks hřebíček
1 ks skořice celá
750 g cukr krystal
1 l pálenka
1 kg černý rybíz
20 lístků černý rybíz

Postup přípravy receptu

  1. Kuličky černého rybízu ani lístečky, které jsme natrhali, nepereme je-li to možné. A pokud je to nutné, tak necháme opět oschnout. Lístečky promneme mezi prsty a rozložíme na dno větší zavařovací sklenice. Na rozložené lístky vložíme hřebíček, narovnáme rybíz a zasypeme cukrem.

  2. Potom vše zalijeme pálenkou, hermeticky uzavřeme a necháme 3 měsíce v teplé a slunečné místnosti. Poté šťávu procedíme, listí a hřebíček odstraníme, ale kuličky rybízu rozmačkáme včetně jadérek a vrátíme zpět do sklenice se šťávou.

  3. Po dalším měsíci luhování likér scedíme přes husté sítko a po pár dnech, kdy se usadí jemná sedlina můžeme rozlévat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!