Lilkové kuličky k aperitivu recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

2 špetky sůl
2 ks vejce
6 lžic strouhanka
1 ks cibule
2 sklenky voda
1 ks lilek
1 lžíce parmazán
2 dl citronová šťáva
olej na smažení
2 špetky mletý římský kmín
2 špetky mletá sladká paprika
40 g toustový chléb
2 špetky mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Větší lilek oloupeme a nakrájíme asi na 1/2 centimetrové plátky. Menší cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Parmazán nastrouháme na jemno

  2. Dvě sklenky vody s citronovou šťávou přivedeme k varu. Jakmile voda začne vřít, vhodíme nakrájené plátky lilků a vaříme 5 minut. Lilky potom vložíme do sítka, kde je necháme odkapat. Poté lilky rozmixujeme na kašičku

  3. Rozmixujeme také toustový chléb, u kterého jsme odřízli kůru. Rozšleháme vejce a k vejcím přidáme koření, nakrájenou cibuli, nastrouhaný parmazán, kaši z lilků a rozmixovaný toustový chléb. Naposledy směs promícháme se strouhankou

  4. Z těstíčka tvarujeme kuličky, které smažíme v rozehřátém oleji dozlatova. Kuličky můžeme i péct asi 20 minut v troubě rozehřáté na 180 °C

  5. Lilkové kuličky k aperitivu podáváme teplé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!