Lilkové kuličky k aperitivu recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 2 špetky sůl 2 ks vejce 6 lžic strouhanka 1 ks cibule 2 sklenky voda 1 ks lilek 1 lžíce parmazán 2 dl citronová šťáva olej na smažení 2 špetky mletý římský kmín 2 špetky mletá sladká paprika 40 g toustový chléb 2 špetky mletá pálivá paprika
Postup Lilkové kuličky k aperitivu
Postup přípravy receptu
-
Větší lilek oloupeme a nakrájíme asi na 1/2 centimetrové plátky. Menší cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Parmazán nastrouháme na jemno
Dvě sklenky vody s citronovou šťávou přivedeme k varu. Jakmile voda začne vřít, vhodíme nakrájené plátky lilků a vaříme 5 minut. Lilky potom vložíme do sítka, kde je necháme odkapat. Poté lilky rozmixujeme na kašičku
Rozmixujeme také toustový chléb, u kterého jsme odřízli kůru. Rozšleháme vejce a k vejcím přidáme koření, nakrájenou cibuli, nastrouhaný parmazán, kaši z lilků a rozmixovaný toustový chléb. Naposledy směs promícháme se strouhankou
Z těstíčka tvarujeme kuličky, které smažíme v rozehřátém oleji dozlatova. Kuličky můžeme i péct asi 20 minut v troubě rozehřáté na 180 °C
Lilkové kuličky k aperitivu podáváme teplé.