Lilkové minipizzy recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl 1 plechovka rajčata majoránka 1 ks cibule bazalka 1 ks lilek 5 ks žampiony mletý pepř 300 g mleté maso 150 g tvrdý sýr 100 g cherry rajčata koření na mletá masa
Postup Lilkové minipizzy
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme masovou směs, tedy na hlubší pánvi orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku, zatáhneme mleté maso, okořeníme směsí na mletá masa, majoránkou a česnekem
Přidáme nakrájené žampiony, sůl, rajčata v plechovce (můžeme použít passatu, protlak nebo krájená), promícháme, přiklopíme poklicí a necháme dusit cca 30 - 40 minut, řídíme se podle výběru masa. Zkusíme po půl hodině, zda už je maso měkké a případně ještě dochutíme
Mezitím si nakrájíme lilek asi na centimetrové plátky, můžou být podélně nebo příčně, posolíme a necháme chvíli odpočinout. Poté otřeme, přemístíme na pečící papír a dáme do vyhřáté trouby předpéct na cca 10 minut při 175 °C
Poté na jednotlivé plátky navrstvíme masovou směs, zasypeme nastrouhaným sýrem, ozdobíme rozkrojenymi cherry rajčátky a dáme ještě zapéct asi 15 minut, dokud nebude sýr dozlatova
Hotové lilkové minipizzy podáváme ozdobené čerstvou bazalkou.