Lilkové minipizzy recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
1 plechovka rajčata
majoránka
1 ks cibule
bazalka
1 ks lilek
5 ks žampiony
mletý pepř
300 g mleté maso
150 g tvrdý sýr
100 g cherry rajčata
koření na mletá masa

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme masovou směs, tedy na hlubší pánvi orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku, zatáhneme mleté maso, okořeníme směsí na mletá masa, majoránkou a česnekem

  2. Přidáme nakrájené žampiony, sůl, rajčata v plechovce (můžeme použít passatu, protlak nebo krájená), promícháme, přiklopíme poklicí a necháme dusit cca 30 - 40 minut, řídíme se podle výběru masa. Zkusíme po půl hodině, zda už je maso měkké a případně ještě dochutíme

  3. Mezitím si nakrájíme lilek asi na centimetrové plátky, můžou být podélně nebo příčně, posolíme a necháme chvíli odpočinout. Poté otřeme, přemístíme na pečící papír a dáme do vyhřáté trouby předpéct na cca 10 minut při 175 °C

  4. Poté na jednotlivé plátky navrstvíme masovou směs, zasypeme nastrouhaným sýrem, ozdobíme rozkrojenymi cherry rajčátky a dáme ještě zapéct asi 15 minut, dokud nebude sýr dozlatova

  5. Hotové lilkové minipizzy podáváme ozdobené čerstvou bazalkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!