Lískové hrudky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 3 ks bílek 200 g cukr moučka 2 lžíce citronová šťáva 160 g lískové oříšky 20 g pudinkový prášek krém 100 g čokoláda na vaření 50 ml smetana ke šlehání
Postup Lískové hrudky recept
Postup přípravy receptu
-
Z bílků a citronové šťávy našleháme tuhý sníh. Po lžících do něj zapracujeme všechen cukr. Přidáme mleté ořechy a pudinkový prášek (vanilkový, mandlový).
Troubu rozpálíme na 130 °C. Ořechovým bezé naplníme cukrářský sáček se širokou hubičkou. Plech vyložíme pečícím papírem a nastříkáme na něj malé kopečky. Lískové hrudky dáme do trouby a sušíme asi 40 minut.
Smetanu zahřejeme ve vodní lázni a rozpustíme v ní čokoládu. Krém necháme přes noc vychladnout.
Druhý den smetanu našleháme, potřeme s ní ořechové hrudky a slepujeme je k sobě. Podle fantazie dozdobíme čokoládovou polevou apod.
Z tohoto množství surovin budeme mít asi 20 kousků lískových hrudek.