Listové čtverečky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
200 g jahody
500 g listové těsto
krém
100 g máslo
300 ml mléko
60 g cukr krupice
1 balíček vanilkový pudink

Postup přípravy receptu

  1. Těsto rozválíme na plát silný 3 mm. Během těsto podsypáváme hladkou moukou, aby se těsto nepřilepilo. Pak je rozkrájíme rádýlkem na 24 obdélníků o rozměrech 6 x 5 cm.

  2. Dvanáct obdélníčků rozložíme na plech a povrch potřeme rozšlehaným vejcem. Ze zbylých obdélníků vykrojíme střed (3 x 4 cm) a vykrojený obvod položíme na obdélník potřený vejcem. Celý povrch znovu potřeme. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 20 minut.

  3. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Za stálého míchání ho necháme vychladnout a pak rozmixujeme. Nakonec do něj zašleháme máslo.

  4. Vychladlé obdélníčky na středu promáčkneme a naplníme nadrobno nakrájenými jahodami. Hotovým vyšlehaným krémem naplníme cukrářský sáček s hladkou trubičkou a nastříkáme jej na střed obdélníčků na pokrájené jahody. Povrch krému ozdobíme jahodou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!