Listové koláčky s pudinkovým krémem a jablky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 balíček listové těsto
krém
60 g cukr
2 ks vejce
200 ml mléko
15 g hladká mouka
1 lžíce citronová kůra
125 ml čerstvá smetana
na potření
žloutek
náplň
2 ks jablka
1 lžíce citronová šťáva
podle potřeby
hnědý cukr

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto vyválíme a nakrájíme do velikosti našich menších kulatých formiček, které jsme předem vymazali. Těsto trošku povytáhneme na strany. Povytažené strany potřeme žloutkem. Jablka oloupeme a nakrájíme bez jadřince na kostičky. Jablečné kostičky pokapeme šťávou z citronu. Smetanu vyšleháme.

  2. Na přípravu pudinku dáme vařit mléko s nastrouhanou citronovou kůrou. Po chvíli z mléka odebereme citronovou kůru. Vejce s cukrem vyšleháme do pěny a přidáme prosátou mouku. Dobře prošleháme, ať nemáme hrudky.

  3. Směs přidáme do vroucího mléka a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Pudink necháme při občasném míchání zcela vychladnout. Do studeného pudinku přimícháme šlehačku. Pudinkový krém rozdělíme na těsto do formiček a přidáme nakrájená jablka, která posypeme hnědým cukrem.

  4. Naplněné formičky vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 15 minut dozlatova.

  5. Listové koláčky s pudinkovým krémem a jablky podáváme ke kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!