Vejce s jemnou okurkovou omáčkou recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
5 ks vejce
125 ml smetana
2 lžíce hořčice
kopr
2 ks rajče
mletý pepř
1 kelímek bílý jogurt
2 ks sterilovaná okurka
125 ml nízkotučný tvaroh

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme ve vodě natvrdo. Ihned po uvaření pod studenou vodou zchladíme, oloupeme a rozkrojíme na poloviny. Rajčata nakrájíme na měsíčky

  2. Nasekáme si najemno okurky, přidáme kopr, a smícháme s tvarohem, hořčicí, smetanou a jogurtem. Dochutíme pepřem a solí

  3. Omáčku dáme do misky doprostřed talíře. Poloviny vajec rozložíme okolo a prokládáme měsíčky rajčat

  4. Ozdobíme například petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!