Listový závin se salámem a zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 ks pórek
1 lžíce cukr krupice
7 lžic ostrý kečup
40 dkg měkký salám
2 sklenice zeleninové lečo
3 ks listové těsto (rozválený plát)
podle chuti
sůl
granulovaný česnek
mletý černý pepř
na potření
1 ks vejce
podle potřeby
tvrdý sýr
na ozdobu
celý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Měkký salám nastrouháme na hrubo. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Pórek nakrájíme na kolečka. Tvrdý sýr nastrouháme na jemno.

  2. Cibuli vložíme orestovat do kastrolu, přidáme lečo (malé sklenice), nakrájený pórek, kečup, cukr, granulovaný česnek, opepříme a osolíme. Lečo můžeme nahradit 5 - 6 paprikami a 10 rajčaty. Dobře promícháme a necháme podusit.

  3. Na plech rozložíme 3 pláty listového těsta a na každý dáme přiměřeně směsi, posypeme strouhaným sýrem a zabalíme. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem, mákem nebo sezamovým semínkem.

  4. Listový závin pečeme při teplotě 200 °C dozlatova, stačí cca 20 - 25 minut.

  5. Listový závin se salámem a zeleninou podáváme teplý i studený, je chutný vždy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!