Lívance z celozrnné mouky s tvarohem a skořicovými jablky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- náplň 2 cukr jablko mletá skořice těsto 2 ks vejce 130 ml kefír 6 lžic med 1 lžička mletá skořice 100 g hladká mouka 0 balíčků kypřící prášek 100 g celozrnná hladká mouka 125 g bílý smetanový jogurt náplň 1 1 balíček vanilkový cukr 1 kelímek měkký tvaroh podle potřeby tuk na smažení
Postup Lívance z celozrnné mouky s tvarohem a skořicovými jablky recept
Postup přípravy receptu
-
Těsto smícháme z vajec, kefíru, jogurtu, medu, mouky, skořice a kypřícího prášku. Lívance usmažíme v lívanečníku na rozehřátém tuku. Pozor, ať nedáme příliš vysokou vrstvu těsta, protože při smažení těsto vyskočí a nepropeklo by se.
Sladký tvaroh vytvoříme smícháním tvarohu s vanilkovým cukrem.
Na pánvi zkaramelizujeme cukr, přidáme jablka nakrájené nejlépe na plátky, dále přidáme skořici, podle chuti osladíme a vaříme, až se vytvoří vláčná směs s kousky měkkých jablek.
Lívance z celozrnné mouky podáváme navrstvené na sebe, promazané tvarohem a navrchu polité skořicovými jablky.