Lívance z celozrnné mouky s tvarohem a skořicovými jablky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň 2
cukr
jablko
mletá skořice
těsto
2 ks vejce
130 ml kefír
6 lžic med
1 lžička mletá skořice
100 g hladká mouka
0 balíčků kypřící prášek
100 g celozrnná hladká mouka
125 g bílý smetanový jogurt
náplň 1
1 balíček vanilkový cukr
1 kelímek měkký tvaroh
podle potřeby
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Těsto smícháme z vajec, kefíru, jogurtu, medu, mouky, skořice a kypřícího prášku. Lívance usmažíme v lívanečníku na rozehřátém tuku. Pozor, ať nedáme příliš vysokou vrstvu těsta, protože při smažení těsto vyskočí a nepropeklo by se.

  2. Sladký tvaroh vytvoříme smícháním tvarohu s vanilkovým cukrem.

  3. Na pánvi zkaramelizujeme cukr, přidáme jablka nakrájené nejlépe na plátky, dále přidáme skořici, podle chuti osladíme a vaříme, až se vytvoří vláčná směs s kousky měkkých jablek.

  4. Lívance z celozrnné mouky podáváme navrstvené na sebe, promazané tvarohem a navrchu polité skořicovými jablky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!