Losos na másle, jogurtu a česneku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 plátky losos 300 ml bílý jogurt podle chuti česnek sůl cibule citron bazalka mletý černý pepř podle potřeby olivový olej
Postup Losos na másle, jogurtu a česneku recept
Postup přípravy receptu
-
Lososa omyjeme a osolíme. V misce si připravíme směs, ve které budeme lososa namáčet. Takže si oloupeme česnek, prolisujeme jej do mísy, přidáme trochu pepře, špetku soli, bazalku a bílý jogurt. Vše zamícháme.
Poté lososa namáčíme a dáme jej buď péct do trouby na plech nebo obyčejně na pánev. Výborné je celou rybu zasypat cibulí a dát zapéct. Pekáč nezapomeneme jemně vymazat olivovým olejem. To samé se dá udělat také na pánvi.
Lososa na másle, jogurtu a česneku podáváme s tmavým pečivem. Dobré jsou i brambory jakkoliv upravené. Na závěr lososa pokapeme troškou citronu a posypeme jarní cibulkou nakrájenou najemno. Vždy připravuji navíc zeleninový salát.