Lososové filé na másle s rukolou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 stroužků česnek
3 lžíce máslo
1 svazek rukola
2 lžíce olivový olej
300 ml rybí vývar
4 plátky losos filé
1 lžíce citronová štáva
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Filé z lososa přibližně o váze 120 g omyjeme a osušíme. Plátky opepříme a osmahneme na trošce olivového oleje, podle potřeby podlijeme vývarem. Plátky vyjmeme a udržujeme v teple. Rukolu omyjeme, odřízneme stonky a vytřepeme přebytečnou vodu.

  2. Do základu, kde jsme restovali plátky z lososa, vložíme studené máslo a necháme ho rozpustit. Přidáme rukolu, sůl, pepř a citronovou šťávu. Krátce provaříme a odstavíme.

  3. Lososové filé upravíme na talíř a přikryjeme rukolou s máslem. Lososové filé na másle s rukolou ozdobíme tenkou pomerančovou nebo citronovou kůrou a můžeme podávat teplé jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!