Lososové filé na másle s rukolou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0 stroužků česnek 3 lžíce máslo 1 svazek rukola 2 lžíce olivový olej 300 ml rybí vývar 4 plátky losos filé 1 lžíce citronová štáva podle chuti sůl mletý pepř
Postup Lososové filé na másle s rukolou recept
Postup přípravy receptu
-
Filé z lososa přibližně o váze 120 g omyjeme a osušíme. Plátky opepříme a osmahneme na trošce olivového oleje, podle potřeby podlijeme vývarem. Plátky vyjmeme a udržujeme v teple. Rukolu omyjeme, odřízneme stonky a vytřepeme přebytečnou vodu.
Do základu, kde jsme restovali plátky z lososa, vložíme studené máslo a necháme ho rozpustit. Přidáme rukolu, sůl, pepř a citronovou šťávu. Krátce provaříme a odstavíme.
Lososové filé upravíme na talíř a přikryjeme rukolou s máslem. Lososové filé na másle s rukolou ozdobíme tenkou pomerančovou nebo citronovou kůrou a můžeme podávat teplé jako hlavní chod.