Lososový plátek s citronem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks citron
350 g losos
2 lžíce olivový olej
mletý pepř
3 lžíce suché bílé víno
podle chuti
sůl
podle potřeby
hladká mouka
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Lososa rozdělíme na 4 plátky, zbavíme kostiček, pokud jsou, a kůžičky. Rychle je opláchneme pod vodou a papírovou utěrkou je osušíme.

  2. Citronovou šťávu z jednoho čerstvého citronu profiltrujeme.

  3. Plátky z lososa obalíme v mouce a na 2 lžících oleje je orestujeme z obou stran. Podlijeme bílým vínem a citronovou šťávou.

  4. Plátky lososa osolíme, opepříme a restujeme na pomalém ohni asi 10 minut, dokud se vínko nevypaří. Lososa uložíme stranou a udržujeme ho v teple.

  5. Zbylý očištěný citron oloupeme a nakrájíme na 8 měsíčků. Měsíčky z citronu na pánvi, kde jsme restovali lososa, narychlo orestujeme.

  6. Plátky z lososa rozdělíme na talíře, ozdobíme čerstvě nasekanou petrželkou nebo pažitkou a přidáme citronové půlměsíčky. Lososový plátek podáváme teplý třeba jen se salátem jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!