Lososový steak s kořenovou zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

500 g losos
125 ml zeleninový vývar
podle chuti
sůl
2 snítky tymián
mletý pepř
na obalení
1 ks vejce
2 špetky estragon
20 g hladká mouka
podle potřeby
máslo
300 g celer
200 g pórek
400 g mrkev
1 ks limetka

Postup přípravy receptu

  1. Lososové filé nakrájíme na 4 plátky, opláchneme pod studenou vodou a jemně osušíme. Steaky opepříme a osolíme. Menší formu vymažeme. Troubu zapneme na 200 °C.

  2. Vejce rozšleháme s estragonem. Steaky dobře obalíme i ze stran v mouce a hned v dochuceném vejci. Lososové steaky krátce osmahneme z obou stran na másle, přendáme do připravené formy a poklademe snítky tymiánu. Dáme zapéct na 15 - 20 minut.

  3. Oloupanou mrkev a celer nakrájíme na tenké proužky. Čistý pórek nakrájíme též na slabé proužky. Připravenou zeleninu restujeme na másle přibližně 10 minut. Podle potřeby podléváme troškou vývaru. Zelenina musí být křupavá, ne rozvařená. Podle chuti ji osolíme a opepříme. Z dobře umyté limetky nastrouháme kůru a rozřízneme na měsíčky, které budou sloužit jako ozdoba.

  4. Teplou zeleninu upravíme na talíře a položíme lososové steaky, které pokapeme limetkovou šťávou. Lososový steak s kořenovou zeleninou podáváme teplý, ozdobený limetkou a to samotný nebo s bramborovou přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!