Lososový tatarák 1 recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
1 ks cibule
1 svazeček kopr
1 ks citron
30 ks kapary
400 g losos
1 lžíce olivový olej
70 g dijónská hořčice
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
Postup Lososový tatarák 1 recept
Postup přípravy receptu
-
Lososové filety zbavíme kůže a vykostíme pomocí pinzetky. Pak ho nakrájíme na menší kostičky zhruba o velikosti 1/2 cm. Oloupanou cibuli si nakrájíme na jemné kostičky, přidáme kapary, které si posekáme najemno. Omyjeme si kopr, který si rozebereme na snítky a nakrájíme opět najemno.
Dijónskou hořčici, olivový olej a citronovou šťávu z jednoho citronu našleháme do hustšího krému v misce. Podle chuti osolíme a opepříme.
Poté všechny ingredience smíchame a necháme odležet dvě hodiny v chladničce. Po vychlazení pomocí dvou lžic vytváříme menší noky.
Losový tatarák podáváme s pečivem.