Lososový tatarák 1 recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 svazeček kopr
1 ks citron
30 ks kapary
400 g losos
1 lžíce olivový olej
70 g dijónská hořčice
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Lososové filety zbavíme kůže a vykostíme pomocí pinzetky. Pak ho nakrájíme na menší kostičky zhruba o velikosti 1/2 cm. Oloupanou cibuli si nakrájíme na jemné kostičky, přidáme kapary, které si posekáme najemno. Omyjeme si kopr, který si rozebereme na snítky a nakrájíme opět najemno.

  2. Dijónskou hořčici, olivový olej a citronovou šťávu z jednoho citronu našleháme do hustšího krému v misce. Podle chuti osolíme a opepříme.

  3. Poté všechny ingredience smíchame a necháme odležet dvě hodiny v chladničce. Po vychlazení pomocí dvou lžic vytváříme menší noky.

  4. Losový tatarák podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!