Lotrinský koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
100 g slanina
2 ks vejce
1 lžíce máslo
200 g eidam
1 kelímek smetana ke šlehání
200 g šunkový salám vcelku
2 ks jarní cibulka s natí
těsto
1 balíček listové těsto
příloha
zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Plech vymažeme nebo vyložíme pečícím papírem. Listové těsto rozválíme a pomocí válečku přeneseme na plech.

  2. Slaninu nakrájíme na kostičky a nasucho orestujeme na pánvi. Až pustí šťávu, přidáme na kostičky nakrájený šunkový salám, máslo, cibulku nakrájenou na kolečka a za stálého míchání opékáme, dokud cibule nezesklovatí. Směs poklademe na listové těsto, posypeme nastrouhaným sýrem a zalijeme smetanou promíchanou s vejci.

  3. Lotrinský koláč pečeme v předem rozehřáté troubě na 200 °C, dokud se kraje koláče nezačnou mírně připékat.

  4. Lotrinský koláč podáváme horký se zakysanou smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!