Lotrinský koláč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- náplň 100 g slanina 2 ks vejce 1 lžíce máslo 200 g eidam 1 kelímek smetana ke šlehání 200 g šunkový salám vcelku 2 ks jarní cibulka s natí těsto 1 balíček listové těsto příloha zakysaná smetana
Postup Lotrinský koláč recept
Postup přípravy receptu
-
Plech vymažeme nebo vyložíme pečícím papírem. Listové těsto rozválíme a pomocí válečku přeneseme na plech.
Slaninu nakrájíme na kostičky a nasucho orestujeme na pánvi. Až pustí šťávu, přidáme na kostičky nakrájený šunkový salám, máslo, cibulku nakrájenou na kolečka a za stálého míchání opékáme, dokud cibule nezesklovatí. Směs poklademe na listové těsto, posypeme nastrouhaným sýrem a zalijeme smetanou promíchanou s vejci.
Lotrinský koláč pečeme v předem rozehřáté troubě na 200 °C, dokud se kraje koláče nezačnou mírně připékat.
Lotrinský koláč podáváme horký se zakysanou smetanou.