Luxusní jahodové řezy recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

4 lžíce cukr
100 ml olej
5 ks vejce
1 lžíce máslo
1 l mléko
100 ml voda
0,5 balíčků prášek do pečiva
20 dkg cukr krupice
moučkový cukr
1 balíček vanilkový cukr
2 kelímky zakysaná smetana
2 kelímky zakysaná smetana
25 dkg polohrubá mouka
3 balíčky vanilkový pudink
nastrouhaná čokoláda
kompotované nebo mražené jahody

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, mouku, prášek do pečiva a sníh z bílků. Nalijeme na plech a pečeme na 180°C asi 15-20 minut

  2. Na vychladlý piškot náskládáme jakékoliv nakrájené ovoce z kompotu(nebo mražené)

  3. Připravíme si krém. Z mléka, cukru, vanilkovýh pudinků a vanilkového cukru uvaříme pudink. Do horkého pudinku vmícháme máslo. Až vychladne, vmícháme zakysané smetany a podle chuti, přisladíme. Všechno vyšleháme šlehačem

  4. Krém natřeme na piškot s ovocem. Nahoru vyšleháme zakysané smetany s cukrem a posypeme nastrouhanou čokoládou. Dáme do lednice a necháme ztuhnout (nejlépe do druhého dne).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!