Luxusní jahodové řezy recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 4 lžíce cukr 100 ml olej 5 ks vejce 1 lžíce máslo 1 l mléko 100 ml voda 0,5 balíčků prášek do pečiva 20 dkg cukr krupice moučkový cukr 1 balíček vanilkový cukr 2 kelímky zakysaná smetana 2 kelímky zakysaná smetana 25 dkg polohrubá mouka 3 balíčky vanilkový pudink nastrouhaná čokoláda kompotované nebo mražené jahody
Postup Luxusní jahodové řezy
Postup přípravy receptu
-
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, mouku, prášek do pečiva a sníh z bílků. Nalijeme na plech a pečeme na 180°C asi 15-20 minut
Na vychladlý piškot náskládáme jakékoliv nakrájené ovoce z kompotu(nebo mražené)
Připravíme si krém. Z mléka, cukru, vanilkovýh pudinků a vanilkového cukru uvaříme pudink. Do horkého pudinku vmícháme máslo. Až vychladne, vmícháme zakysané smetany a podle chuti, přisladíme. Všechno vyšleháme šlehačem
Krém natřeme na piškot s ovocem. Nahoru vyšleháme zakysané smetany s cukrem a posypeme nastrouhanou čokoládou. Dáme do lednice a necháme ztuhnout (nejlépe do druhého dne).