Maďarský dort recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 4 lžíce olej 6 ks vejce 1 lžička prášek do pečiva 200 g cukr moučka 1 lžíce vanilkový cukr 150 g polohrubá mouka 4-5 lžic vroucí voda 2 ks vanilkový pudink krém 0.2 ks máslo 1 lžička rum 1 ks žloutek 200 g cukr moučka 5 lžic vroucí voda 1 lžička instantní káva 1 lžíce kakaový pudink na ozdobu čokoládová poleva
Postup Maďarský dort recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky s cukrem a olejem vyšleháme do pěny, postupně přidáme horkou vodu, vmícháme mouku s práškem do pečiva a pudinkovým práškem a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků ušlehaný s vanilkovým cukrem.
Těsto vlijeme do vymaštěné a hrubou moukou vysypané formy a upečeme. Zatím si připravíme krém. Máslo, cukr a žloutek utřeme do pěny. Přidáme pudink a dobře spojíme. Po lžících přidáme vroucí vodu a důkladně promícháme. Nakonec vmícháme kávu a rum.
Po vychladnutí rozkrojíme korpus na dvakrát. Spodní plát pokapeme rumem a potřeme krémem. Střední plát potřeme marmeládou a povrch opět potřeme krémem. Nakonec maďarský dort ozdobíme polevou z čokolády, necháme vychladit a můžeme servírovat.