Maďarský dort recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
4 lžíce olej
6 ks vejce
1 lžička prášek do pečiva
200 g cukr moučka
1 lžíce vanilkový cukr
150 g polohrubá mouka
4-5 lžic vroucí voda
2 ks vanilkový pudink
krém
0.2 ks máslo
1 lžička rum
1 ks žloutek
200 g cukr moučka
5 lžic vroucí voda
1 lžička instantní káva
1 lžíce kakaový pudink
na ozdobu
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky s cukrem a olejem vyšleháme do pěny, postupně přidáme horkou vodu, vmícháme mouku s práškem do pečiva a pudinkovým práškem a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků ušlehaný s vanilkovým cukrem.

  2. Těsto vlijeme do vymaštěné a hrubou moukou vysypané formy a upečeme. Zatím si připravíme krém. Máslo, cukr a žloutek utřeme do pěny. Přidáme pudink a dobře spojíme. Po lžících přidáme vroucí vodu a důkladně promícháme. Nakonec vmícháme kávu a rum.

  3. Po vychladnutí rozkrojíme korpus na dvakrát. Spodní plát pokapeme rumem a potřeme krémem. Střední plát potřeme marmeládou a povrch opět potřeme krémem. Nakonec maďarský dort ozdobíme polevou z čokolády, necháme vychladit a můžeme servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!