Maďarský guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
vývar
500 g brambory
80 g cibule
40 g sádlo
1 sklenka bílé víno
hladká mouka
mletá sladká paprika
500 g hovězí na guláš

Postup přípravy receptu

  1. Maso a cibuli očistíme. Cibuli nasekáme nadrobno, maso nakrájíme na kostky.

  2. V hrnci rozpálíme sádlo, vsypeme cibuli a osmažíme ji dozlatova. Vmícháme kostky masa a všechny důkladně osmažíme. Do takto připraveného masa přidáme mletou papriku, zaprášíme moukou, osmahneme, zředíme vínem nebo vývarem, osolíme a dusíme doměkka. Ke konci dušení přidáme na čtvrtky nakrájené brambory a vývar. Do guláše můžeme přidat také na proužky nakrájenou papriku.

  3. Maďarský guláš podáváme teplý. Dobrý je, když je den uleželý.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!