Makové řezy se šlehačkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
300 g cukr
200 ml olej
3 ks vejce
250 ml mléko
350 g polohrubá mouka
150 g mletý mák
1 ks kypřící prášek do pečiva
krém
1 balíček vanilkový cukr
400 ml smetana ke šlehání
2 balíčky ztužovač šlehačky
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání
na ozdobu
cukrové zdobení

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy prosejeme mouku s kypřícím práškem do pečiva. Přisypeme cukr, mletý mák a vše promícháme. Přidáme vejce rozšlehaná v mléce a olej.

  2. Těsto rozetřeme do tukem vymazaného a moukou vysypaného pekáčku. Vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a makové těsto necháme péct asi 45 minut.

  3. Na vychladlý moučník rozetřeme šlehačku, kterou jsme osladili a vyšlehali se ztužovači. Pekáček s moučníkem vložíme do lednice. Když šlehačka ztuhne, nakrájíme moučník nejlépe teplým nožem na řezy. Každý kousek ozdobíme barevným cukrovým drobením nebo strouhanou čokoládou.

  4. Makové řezy se šlehačkou podáváme s šálkem dobré kávy nebo čaje.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!