Makové řezy se šlehačkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 300 g cukr 200 ml olej 3 ks vejce 250 ml mléko 350 g polohrubá mouka 150 g mletý mák 1 ks kypřící prášek do pečiva krém 1 balíček vanilkový cukr 400 ml smetana ke šlehání 2 balíčky ztužovač šlehačky podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání na ozdobu cukrové zdobení
Postup Makové řezy se šlehačkou recept
Postup přípravy receptu
-
Do mísy prosejeme mouku s kypřícím práškem do pečiva. Přisypeme cukr, mletý mák a vše promícháme. Přidáme vejce rozšlehaná v mléce a olej.
Těsto rozetřeme do tukem vymazaného a moukou vysypaného pekáčku. Vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a makové těsto necháme péct asi 45 minut.
Na vychladlý moučník rozetřeme šlehačku, kterou jsme osladili a vyšlehali se ztužovači. Pekáček s moučníkem vložíme do lednice. Když šlehačka ztuhne, nakrájíme moučník nejlépe teplým nožem na řezy. Každý kousek ozdobíme barevným cukrovým drobením nebo strouhanou čokoládou.
Makové řezy se šlehačkou podáváme s šálkem dobré kávy nebo čaje.