Maminčino kuře na paprice recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 ks kuře
0 kostek kuřecí bujon
podle chuti
sůl
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
podle potřeby
1 plátek máslo
mléko
2 lžíce voda
1 lžíce hladká mouka
příloha
rýže

Postup přípravy receptu

  1. Naporcované kousky kuřete nebo 4 stehna s kůží osolíme a opepříme podle chuti. Počítáme ale s tím, že bujon omáčku ještě více osolí. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  2. Rozehřejeme si máslo a dáme na něj zesklovatět cibuli. Na cibuli dáme osmahnout kousky kuřete z obou stran, ale nejprve kůží dolů. Maso dáme stranou a na máslo nasypeme papriku. Krátce promícháme a zalijeme do poloviny výše masa horkou vodou. Přidáme bujon, přiklopíme a necháme dusit.

  3. Mezitím si klasicky uvaříme rýži. Když je maso měkké, vyndáme ho na talíř a doděláme omáčku. Zahustíme ji hladkou moukou rozšlehanou ve studené vodě. Podle potřeby dolijeme mlékem, přidáme pro chuť ještě máslo, sůl, pepř a popřípadě mletou papriku. Omáčku necháme provařit.

  4. Maminčino kuře na paprice podáváme s uvařenou rýží, kterou ozdobíme petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!