Maminčino kuře na paprice recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 1 ks kuře 0 kostek kuřecí bujon podle chuti sůl mletá sladká paprika mletý černý pepř podle potřeby 1 plátek máslo mléko 2 lžíce voda 1 lžíce hladká mouka příloha rýže
Postup Maminčino kuře na paprice recept
Postup přípravy receptu
-
Naporcované kousky kuřete nebo 4 stehna s kůží osolíme a opepříme podle chuti. Počítáme ale s tím, že bujon omáčku ještě více osolí. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Rozehřejeme si máslo a dáme na něj zesklovatět cibuli. Na cibuli dáme osmahnout kousky kuřete z obou stran, ale nejprve kůží dolů. Maso dáme stranou a na máslo nasypeme papriku. Krátce promícháme a zalijeme do poloviny výše masa horkou vodou. Přidáme bujon, přiklopíme a necháme dusit.
Mezitím si klasicky uvaříme rýži. Když je maso měkké, vyndáme ho na talíř a doděláme omáčku. Zahustíme ji hladkou moukou rozšlehanou ve studené vodě. Podle potřeby dolijeme mlékem, přidáme pro chuť ještě máslo, sůl, pepř a popřípadě mletou papriku. Omáčku necháme provařit.
Maminčino kuře na paprice podáváme s uvařenou rýží, kterou ozdobíme petrželkou.