Mandlová bábovka s jogurtem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

120 g cukr
75 ml olej
2 ks vejce
200 g polohrubá mouka
160 g bílý jogurt
1-2 lžičky pomerančová kůra
1 balíček kypřící prášek do pečiva
3-4 lžičky mleté mandle
1 balíček mandlový cukr
podle potřeby
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce ušleháme do pěny, přidáme cukr a mandlový cukr a opět šleháme, dokud není směs zcela koherentní. Přidáme strouhanou pomerančovou kůru a jogurt, ušleháme, završíme olejem nebo měkkým rozpuštěným máslem a mletými mandlemi. Na samý závěr přisypeme polohrubou mouku a prášek do pečiva. Samozřejmě opět promícháme šlehačem (ideálně).

  2. Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy. Pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 160 °C. Zda máme bábovku dobře upečenou, vyzkoušíme vpichem špejlí, musí zůstat suchá.

  3. Upečenou mandlovou bábovku s jogurtem necháme ve formě vychladnout, k urychlení procesu můžeme překrýt formu studeným mokrým hadrem, poté bábovku snadněji vyklopíme.

  4. Mandlovou bábovku s jogurtem nakrájíme a podáváme s kávou nebo čajem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!