Mandlová bábovka s jogurtem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 120 g cukr 75 ml olej 2 ks vejce 200 g polohrubá mouka 160 g bílý jogurt 1-2 lžičky pomerančová kůra 1 balíček kypřící prášek do pečiva 3-4 lžičky mleté mandle 1 balíček mandlový cukr podle potřeby tuk na vymazání hrubá mouka na vysypání
Postup Mandlová bábovka s jogurtem recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce ušleháme do pěny, přidáme cukr a mandlový cukr a opět šleháme, dokud není směs zcela koherentní. Přidáme strouhanou pomerančovou kůru a jogurt, ušleháme, završíme olejem nebo měkkým rozpuštěným máslem a mletými mandlemi. Na samý závěr přisypeme polohrubou mouku a prášek do pečiva. Samozřejmě opět promícháme šlehačem (ideálně).
Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy. Pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 160 °C. Zda máme bábovku dobře upečenou, vyzkoušíme vpichem špejlí, musí zůstat suchá.
Upečenou mandlovou bábovku s jogurtem necháme ve formě vychladnout, k urychlení procesu můžeme překrýt formu studeným mokrým hadrem, poté bábovku snadněji vyklopíme.
Mandlovou bábovku s jogurtem nakrájíme a podáváme s kávou nebo čajem.