Mandlové filé se salátem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
800 g filé
citronová šťáva
olivový olej na smažení
zálivka
cukr
1-2 lžíce kapary
3 lžíce ocet balzamico
7 lžic olivový olej
těstíčko
3 ks vejce
100 ml mléko
1 lžíce sekaná petrželka
100 g hladká mouka
mletý bílý pepř
salát
1 ks cuketa
1 kg vařené brambory
250 g cherry rajče
na obalení
100 g mandlové lupínky

Postup přípravy receptu

  1. Filé omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou a osolíme.

  2. Vejce rozšleháme s mlékem. Vmícháme do něj petrželku a mouku a vymícháme hladké obalovací těstíčko. Do druhé misky si připravíme mandlové lupínky.

  3. Vše necháme rozležet a připravíme si salát. Brambory oloupeme. Cuketu důkladně omyjeme a spolu s brambory ji nakrájíme na tenké plátky. Rajčátka omyjeme a rozpůlíme. Vše promícháme a připravíme si zálivku. Ocet ohřejeme. Přidáme do něj sůl a pepř a podle chuti zálivku dosladíme. Za stálého míchání zálivku prohříváme. Pak přidáme kapary a odstavíme.

  4. Rozehřejeme si pánev s olejem. Filé osušíme, obalíme v těstíčku a pak v mandlích. Ihned je vkládáme do pánve a na mírném ohni filé smažíme 3 - 5 minut z každé strany. Záleží na tloušťce masa.

  5. Během smažení zalijeme salát zálivkou a promícháme.

  6. Hotové mandlové filé servírujeme s bramborovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!