Mangovo-kokosový osvěžující koktejl recept

Apetit Recepty nápoje

Suroviny na recept

led
limetková šťáva
400 ml neslazené kokosové mléko
třtinový cukr
800 ml mangový džus

Postup přípravy receptu

  1. Všechny tekuté suroviny před mixováním nezapomeneme v chladničce dobře vychladit a v mrazničce připravíme ledové kostky. Do nádoby mixéru dáme kostky ledu, vlijeme neslazené kokosové mléko, mangový džus, limetkovou šťávu, přidáme třtinový cukr a při vysokých obrátkách mixujeme, dokud nevznikne zpěněný studený nápoj

  2. Mangovo-kokosový osvěžující koktejl nalijeme do pohárů, ozdobíme lístky čerstvé máty a ihned podáváme. Servírujeme se slámkou, nejlépe s kovovou barovou lžičku, která má dutý konec, z něhož se dá nápoj podle chuti pít a podle potřeby zároveň promíchat, protože kokosové mléko má tendenci se oddělovat

  3. Pokud tento velmi chutný nápoj servírujeme k slavnostní příležitosti, předtím okraje koktejlových pohárů ponoříme do medu a následně obalíme v kokosové moučce, což po naplnění tímto koktejlem vypadá velmi efektně

  4. Tento studený nealkoholický nápoj je velmi osvěžující a příjemné kyselé chuti. Pojmenovaní koktejl se používal původně pro míchané alkoholické nápoje, avšak dnes už i pro nealkoholické nápoje.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!