Marcipánová kuřátka ve skořápce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 20 ks vaječné skořápky na potření olej těsto 1 ks bílek 250 g mandle 1 lžíce med 125 g cukr moučka 125 g sušené mléko 1 balíček vanilkový cukr 1 lžička mandlová esence 2 špetky žluté barvivo 1 špetka červené barvivo na ozdobu 1 balíček čokoládová poleva
Postup Marcipánová kuřátka ve skořápce recept
Postup přípravy receptu
-
Cukr smícháme se sušeným mlékem, vanilkovým cukrem a velmi na jemno mletými mandlemi. Přidáme mandlovou esenci (likér), med a bílek. Umícháme vláčné, ale nelepivé těsto.
Malý kousek obarvíme červeným barvivem a do zbylého těsta vmícháme žluté barvivo.
Vaječné skořápky vymyjeme vřelou vodou a necháme oschnout. Suché skořápky lehce vytřeme olejem a dáme vychladit.
Chladné skořápky naplníme rozpuštěnou čokoládou, necháme chvíli stát a pak přebytečnou čokoládu vylijeme. Skořápky dáme zmrznout do mrazáku.
Mezitím ze žlutého marcipánu vymodelujeme malá kuřátka. Z červeného marcipánu jim uděláme hřebínky a zobáčky, z čokolády očička.
Z vaječných skořápek vyklepneme čokoládové skořápky a marcipánová kuřátka do nich posadíme.