Marcipánový kůň recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 10 lžic olej 4 ks vejce 3 lžíce kakao 200 g cukr moučka 200 g polohrubá mouka 10 lžic vlažná voda 0 balíčků kypřící prášek do pečiva krém 100 g máslo 75 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 65 g zakysaná smetana 125 g měkký tvaroh 1 balíček ztužovač šlehačky na obalení 50 dkg marcipán na ozdobu 20 dkg marcipán
Postup Marcipánový kůň recept
Postup přípravy receptu
-
Oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme olej, vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.
Korpus upečeme v troubě při 170 - 180 °C. Máme první korpus a druhý korpus uděláme stejně, pouze přisypeme kakao.
Na krém vyšleháme měkký tvaroh, máslo, zakysanou smetanu, vanilkový cukr, cukr moučka a ztužovač šlehačky.
Z obou korpusů vyřízneme s pomocí šablony hlavu koně. Na světlé těsto rozetřeme krém a přiklopíme druhým korpusem.
Vyválíme různě barevné marcipány, položíme je na celý korpus a uhladíme. Pomocí fantazie koně dozdobíme a dáme vychladit.
Marcipánové koně můžeme podávat k různým svátečním příležitostem.