Marcipánový traktůrek recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 5 ks vejce 5 lžic voda 200 g cukr moučka 250 g polohrubá mouka 0 balíčků kypřící prášek do pečiva krém 250 g máslo 500 ml mléko 1 balíček vanilkový cukr 1 balíček vanilkový pudinkový prášek na ozdobu 1 balíček marcipánová hmota podle potřeby gelové potravinářské barvy
Postup Marcipánový traktůrek recept
Postup přípravy receptu
-
Bílky oddělíme od žloutků a z bílků ušleháme tuhý sníh. Ve druhé míse vyšleháme žloutky s vodou a cukrem moučka. Přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva. Obě hmoty spojíme a vylijeme do kulaté formy.
Pečeme asi 35 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Korpus necháme důkladně vychladnout. Lepší je ale korpus upéct den předem.
Dále si připravíme krém. V mléce uvaříme pudink, necháme vychladnout a zašleháme máslo. Krém osladíme a dort pomažeme krémem uvnitř i na povrchu.
Dort dáme do lednice a vyválíme si marcipánovou hmotu. Připravenou hmotou celý dort potáhneme. Zvlášť si z marcipánu vytvoříme kulatou desku a na tu dozdobíme traktůrek.
Marcipánový traktůrek podáváme k svátkům a oslavám.