Marcipánový traktůrek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
5 ks vejce
5 lžic voda
200 g cukr moučka
250 g polohrubá mouka
0 balíčků kypřící prášek do pečiva
krém
250 g máslo
500 ml mléko
1 balíček vanilkový cukr
1 balíček vanilkový pudinkový prášek
na ozdobu
1 balíček marcipánová hmota
podle potřeby
gelové potravinářské barvy

Postup přípravy receptu

  1. Bílky oddělíme od žloutků a z bílků ušleháme tuhý sníh. Ve druhé míse vyšleháme žloutky s vodou a cukrem moučka. Přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva. Obě hmoty spojíme a vylijeme do kulaté formy.

  2. Pečeme asi 35 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Korpus necháme důkladně vychladnout. Lepší je ale korpus upéct den předem.

  3. Dále si připravíme krém. V mléce uvaříme pudink, necháme vychladnout a zašleháme máslo. Krém osladíme a dort pomažeme krémem uvnitř i na povrchu.

  4. Dort dáme do lednice a vyválíme si marcipánovou hmotu. Připravenou hmotou celý dort potáhneme. Zvlášť si z marcipánu vytvoříme kulatou desku a na tu dozdobíme traktůrek.

  5. Marcipánový traktůrek podáváme k svátkům a oslavám.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!