Masová směs v kořeněné palačince recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- náplň 3 stroužky česnek 1 ks cibule 1 kg vepřová plec marináda 2 dl olej 2 lžičky sůl 2 špetky kurkuma 1 špetka mletý bílý pepř 10 kapek tabasco 3 špetky sušené oregano těsto 1 špetka sůl 2 ks vejce 500 g hladká mouka 1 špetka mletá sladká paprika 1 l polotučné mléko 1 špetka bylinková vegeta podle potřeby 3 dl olivový olej na ozdobu 1 snítka čerstvá pažitka 1 snítka čerstvé oregano
Postup Masová směs v kořeněné palačince recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve nakrájíme maso na nudličky a okořeníme. Nejlépe je maso promíchat s marinádou z oleje, koření a kořenících omáček. Přikrájíme menší cibuli a prolisujeme česnek. Naložené maso necháme chvíli stát.
Zatím si připravíme si těsto na palačinky. V míse vymícháme řídké těsto z mouky, vejce, mléka a přidáme špetku soli, bylinkové vegety a červené papriky. Palačinky pak smažíme dozlatova na olivovém oleji.
Uleželé maso zprudka orestujeme a počkáme, dokud nepustí šťávu. Zasypeme moukou a přilijeme vodu, necháme asi 10 minut dusit, dokud šťáva nezhoustne.
Hotovou masovou směs vkládáme do připravených palačinek, překládáme a podáváme přelité malým množstvím pikantního kečupu.
Masovou směs v kořeněné palačince můžeme ozdobit čerstvou pažitkou nebo oreganem.