Rychlá masová pochoutka recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl máslo brambory 1 svazeček pažitka 1 svazeček tymián 1 svazeček bazalka 1 svazeček šalvěj grilované maso
Postup Rychlá masová pochoutka
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 200 °C
Připravíme si 50cm kus alobalu, který přehneme napůl, aby se nepotrhal. Pokapeme ho olejem a na něj nakrájíme brambory i se slupkou na maximálně 0,5 cm silné plátky. Posolíme, opepříme a posypeme nasekanou pažitkou či jarní cibulkou a navrch položíme plátek grilovaného masa. Rychlou pochoutku poklademe lístkem šalvěje, pár lístky bazalky a tymiánu. Na bylinky položíme 1 - 2 plátky másla a alobal přehneme tak, aby později šťáva nevytékala
Rychlou pochoutku vložíme na plech do trouby a pečeme přibližně 1 hodinu
Brambory také můžeme nahradit uvařenou rýží posypanou trochou kari koření.