Masové kuličky v cuketové omáčce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžíce cukr
sůl
1 ks vejce
2 lžičky ocet
300 g cuketa
jíška
2 ks bujón
mletý pepř
1 lžička polohrubá mouka
2 hrstě ledový salát
2 lžičky sušená petrželka
500 g míchané mleté maso

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme masové kuličky. Mleté maso smícháme s jedním vejcem, mletým pepřem podle chuti, necelou lžičkou soli, 2 lžičkami sušené petrželky a 1 lžičkou polohrubé mouky. Utvoříme asi 14 - 16 kuliček, které vaříme jenom mírně potopené ve vodě se 2 bujóny 30 minut

  2. Oloupeme cuketu, mladou nemusíme, a nahrubo jí nastrouháme, potřebujeme asi 300 g. Z ledového salátu vykrojíme žebra a křehkou část nakrájíme nadrobno - potřebujeme asi 2 plné hrsti

  3. Cuketu a salát přisypeme ke kuličkám a vaříme asi 5 - 15 minut podle toho, jakou použijeme jíšku. Při hotové jíšce vaříme 15 minut, při domácí stačí 5 minut. Pokrm zahustíme jíškou a dochutíme asi 2 lžícemi cukru a 2 lžičkami octa, popř. dosolíme

  4. Podle požadovaného množství omáčky můžeme zeleninu ubrat nebo přidat. Na závěr lze dochutit i trochou smetany nebo mléka, záleží na chuti a toho, s čím budeme podávat

  5. Nejvhodnější je k masovým kuličkám v cuketové omáčce houskový knedlík, ale mohou být i brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!