Masový dort recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 kg vepřové maso podle chuti sůl steakové koření grilovací koření mletý černý pepř nádivka 5 ks vejce 1 sklenice mléko 1 ks pórek 6 ks žampiony 4-5 ks rohlík 20-30 dkg anglická slanina na potření 1 lžíce olivový olej
Postup Masový dort recept
Postup přípravy receptu
-
Rohlíky nakrájíme na kostičky a namočíme je do mléka. Necháme je asi 20 minut nasáknout. Pak z nich mléko důkladně vymačkáme. Přidáme nakrájenou anglickou slaninu, očištěné a nasekané houby s pórkem. Slaniny dáme jen část. Vše důkladně zamícháme a necháme uležet.
Vepřové maso nakrájíme na plátky a naklepeme na řízky. Rozklepeme je trochu víc a osolíme je. Dortovou formy dobře vymastíme olejem. Rozložíme do ní naklepané a osolené maso. Nejlépe od středu směrem ven tak, aby vše drželo pohromadě. Maso okořeníme a stejným způsobem vyložíme anglickou slaninou. Stačí vyložit jen dno, ale můžeme i okraje. Pak na maso vyklopíme nádivku a na ni rozložíme zbylé maso tak, aby nádivka nikde nebyla vidět. Plátky masa opět okořeníme.
Troubu předehřejeme na 200 - 250 °C na pečení zespodu. Vložíme masový dort a pečeme asi 45 minut, až je maso akorát a nádivka neteče. Doporučuji bodnout nožem seshora a malinko s ním zakvrdlat. Když poteče štáva, tak nádivka ještě není. Když už nádivka drží trochu tvar a neteče, tak zapneme pečení seshora a počkáme, dokud maso nemá barvu, jaká se nám líbí. Když získá barvu steaku
tak je to akorát.
Masový dort necháme vychladnout a zdobíme podle fantazie.