Masový koktejl s pikantní omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
125 ml smetana
150 g celer
100 g majonéza
1 lžíce hořčice
2 ks hruška
2 lžíce citronová šťáva
8 listů hlávkový salát
mletý černý pepř
250 g krůtí nářez
150 g vypeckované višně
2 lžíce rybízové želé

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na tenké nudličky. Hrušky oloupeme, zbavíme je jádřinců a nakrájíme na drobné kostičky. Višně necháme okapat. Celer oloupeme, omyjeme, osušíme, rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Celer, hrušky a citronou šťávu smícháme, aby přísady nezhnědly.

  2. Rybízové želé rozehřejeme, aby bylo tekuté. Při chlazení do něj přimícháme hořčici, majonézu, smetanu a metličkou ze směsi vyšleháme krémovou omáčkou. Podle chuti ji lehce osolíme a opepříme.

  3. Listy salátu omyjeme, opatrně osušíme a rozložíme je na talířky. Do základu salátu z celeru a hrušek vmícháme krůtí maso a višně.

  4. Hotový salát servírujeme na listech a přeléváme omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!