Masový koktejl s pikantní omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 125 ml smetana 150 g celer 100 g majonéza 1 lžíce hořčice 2 ks hruška 2 lžíce citronová šťáva 8 listů hlávkový salát mletý černý pepř 250 g krůtí nářez 150 g vypeckované višně 2 lžíce rybízové želé
Postup Masový koktejl s pikantní omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na tenké nudličky. Hrušky oloupeme, zbavíme je jádřinců a nakrájíme na drobné kostičky. Višně necháme okapat. Celer oloupeme, omyjeme, osušíme, rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Celer, hrušky a citronou šťávu smícháme, aby přísady nezhnědly.
Rybízové želé rozehřejeme, aby bylo tekuté. Při chlazení do něj přimícháme hořčici, majonézu, smetanu a metličkou ze směsi vyšleháme krémovou omáčkou. Podle chuti ji lehce osolíme a opepříme.
Listy salátu omyjeme, opatrně osušíme a rozložíme je na talířky. Do základu salátu z celeru a hrušek vmícháme krůtí maso a višně.
Hotový salát servírujeme na listech a přeléváme omáčkou.