Mátový koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
sůl
mletý pepř
těsto
3 ks vejce
150 ml mléko
100 g ementál
1 ks prášek do pečiva
150 g hladká mouka
1 špetka muškátový oříšek
30 g čerstvá máta
na potření
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Mátu najemno nasekáme. Vajíčka rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

  2. Žloutky s moukou, práškem do pečiva, muškátovým oříškem a mlékem zpracujeme na hladké těsto. Bílky vyšleháme se špetkou soli na tuhý sníh. Nastrouhaný sýr a mátu vmícháme do těsta, opatrně přidáme sníh.

  3. Těsto vlijeme do předem vymazané a vysypané formy. Svrchu potřeme olivovým olejem. Dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C. Délka pečení závisí na tvaru formy, já peču v remosce 35 minut. Hotový mátový koláč vyndáme z formy a necháme vychladnout. Pak ho nakrájíme.

  4. Mátový koláč podáváme s bílým jogurtem a černými olivami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!