Mátový koláč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- podle chuti sůl mletý pepř těsto 3 ks vejce 150 ml mléko 100 g ementál 1 ks prášek do pečiva 150 g hladká mouka 1 špetka muškátový oříšek 30 g čerstvá máta na potření olivový olej
Postup Mátový koláč recept
Postup přípravy receptu
-
Mátu najemno nasekáme. Vajíčka rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
Žloutky s moukou, práškem do pečiva, muškátovým oříškem a mlékem zpracujeme na hladké těsto. Bílky vyšleháme se špetkou soli na tuhý sníh. Nastrouhaný sýr a mátu vmícháme do těsta, opatrně přidáme sníh.
Těsto vlijeme do předem vymazané a vysypané formy. Svrchu potřeme olivovým olejem. Dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C. Délka pečení závisí na tvaru formy, já peču v remosce 35 minut. Hotový mátový koláč vyndáme z formy a necháme vychladnout. Pak ho nakrájíme.
Mátový koláč podáváme s bílým jogurtem a černými olivami.