Mazanec z domácí pekárny recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
1 ks vejce
250 ml mléko
50 g mandle
30 g droždí
100 g cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
1 lžička citronová kůra
70 g sekané mandle
600 g polohrubá mouka
100 g tuk na pečení

Postup přípravy receptu

  1. Tuk na pečení si rozpustíme a necháme zchladnout

  2. Do pekárny dáme mléko, rozšlehaná vejce, rozpuštěný tuk, špetku soli, cukr, vanilkový cukr, mouku, citronovou kůru a nakonec nadrobíme droždí

  3. Zapneme program těsto a po zvukovém signálu přidáme sekané mandle. Za hodinu a padesát minut máme připravené a vykynuté těsto. Troubu předehřejeme na 180°C

  4. Z těsta vytvarujeme dva bochánky, které na plechu ještě necháme chvíli kynout. Pak je potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sekanými mandlemi, uprostřed do kříže nastřihneme a dáme péct

  5. Po čtvrt hodině pečení zakryjeme mazance alobalem, teplotu stáhneme na 150 °C a dopékáme ještě 25 minut

  6. Hotové mazance můžeme poprášit moučkovým cukrem a podáváme

  7. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!