Medové karamelové řezy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
2 ks vejce
20 dkg cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
50 dkg hladká mouka
2 lžíce vlažné mléko
2 lžíce tekutý med
20 dkg nastrouhaný tuk
krém
20 dkg máslo
2 lžíce rum
0.5 l mléko
15 dkg cukr moučka
2 balíčky pudinkový prášek
na potření
12 dkg máslo
1 lžíce smetana
3 lžíce med
8 dkg cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
25 dkg sekané vlašské ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na těsto smícháme, až máme krásný hladký bochánek. Ten rozdělíme na dvě části.

  2. První polovinu těsta vyválíme na velikost plechu, pomocí válečku přeneseme na plech a upečeme na pečícím papíře. Druhou polovinu těsta vyválíme a také přeneseme na plech na pečící papír.

  3. Než dáme péct druhou placku, připravíme si ořechovou směs. Do hrnce dáme všechny přísady a osmažíme dozlatova. Směs je nutné na těsto nanést ještě teplou, jinak zkaramelizuje a špatně se roztírá. Dáme tedy na placku a také upečeme.

  4. Na krém si z mléka a pudinkových prášků uvaříme hustou hmotu, do které všleháme máslo, rum a cukr.

  5. Po vychladnutí spojíme obě placky krémem, necháme několik hodin uležet a pak už jen medové karamelové řezy podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!