Medové perníčky paní Svobodové recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 1 lžička solamyl 1 ks bílek 200 g cukr moučka 300 g cukr moučka 750 g hladká mouka 5 kapek citronová šťáva 1,5 dkg jedlá soda 200 g tekutý med 3 ks vejce (větší) 1/2 balíčku koření medový perník
Postup Medové perníčky paní Svobodové
Postup přípravy receptu
-
Ze všech uvedených ingrediencí zpracujeme důkladně těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme v lednici nejlépe do druhého dne odležet
Druhý den před zpracováním vyndáme alespoň hodinu předem, aby těsto získalo pokojovou teplotu. Na pomoučeném vále vyválíme plát o síle asi 3 až 4 mm, vykrajujeme vánoční tvary, skládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C přibližně 20 minut
Ještě horké perníčky potíráme rozšlehaným žloutkem s pár kapkami vody
Vychladlé perníčky zdobíme bílkovou polevovou, kterou si připravíme v míse takto: utřeme bílek s cukrem, přidáme citronovou šťávu, nakonec solamyl a třeme tak dlouho, dokud není poleva hladká a hustá, že s ní jde zdobit
Hotové medové perníčky paní Svobodové naskládáme do papírové krabice a necháme v chladu rozležet. Jsou vynikající.