Medové řezy s krémem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 3 ks vejce 9 dkg máslo 70 g mouka 3 lžíce med 20 dkg cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 2 lžičky jedlá soda krém 2 ks máslo 1 lžíce rum 2 ks žloutek 6 dl mléko 150 g cukr moučka 2 balíčky vanilkový pudink poleva 2 ks čokoláda na vaření
Postup Medové řezy s krémem recept
Postup přípravy receptu
-
Veškeré suroviny na těsto kromě sody a mouky smícháme nad parou, aby směs trochu zhoustla. Přidáme 2 lžičky jedlé sody a ještě trochu ušleháme. Na vál si nasypeme asi 70 g hladké mouky, uhněteme těsto a rozdělíme na 3 díly.
Z každého dílu vyválíme placku, kterou si zařízneme na velikost plechu. Z odřezaných částí těsta vyválíme 4. placku. Placky pečeme postupně, do mírného zhnědnutí. Lepší je péct je na pečícím papíře. Je důležité ihned po vyjmutí z trouby placky podebrat nožem.
Připravíme si krém. Mléko svaříme s pudinkovými prášky a necháme vychladnout. Dvě másla utřeme s cukrem a žloutky. Po lžičkách vmícháme vychladlou pudinkovou hmotu a přidáme lžíci rumu.
Vychladlé medové placky pomažeme krémem a slepíme. Každou stranu placky, kromě úplně spodní strany, která leží na plechu, ještě před nanesením krému hojně potřeme rumem. Nakonec přelijeme dvěma čokoládami na vaření. Medové řezy s pudinkovým krémem necháme uležet do druhého dne.
Medové řezy s pudinkovým krémem nakrájíme a můžeme podávat.