Medové řezy s krémem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
3 ks vejce
9 dkg máslo
70 g mouka
3 lžíce med
20 dkg cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
2 lžičky jedlá soda
krém
2 ks máslo
1 lžíce rum
2 ks žloutek
6 dl mléko
150 g cukr moučka
2 balíčky vanilkový pudink
poleva
2 ks čokoláda na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Veškeré suroviny na těsto kromě sody a mouky smícháme nad parou, aby směs trochu zhoustla. Přidáme 2 lžičky jedlé sody a ještě trochu ušleháme. Na vál si nasypeme asi 70 g hladké mouky, uhněteme těsto a rozdělíme na 3 díly.

  2. Z každého dílu vyválíme placku, kterou si zařízneme na velikost plechu. Z odřezaných částí těsta vyválíme 4. placku. Placky pečeme postupně, do mírného zhnědnutí. Lepší je péct je na pečícím papíře. Je důležité ihned po vyjmutí z trouby placky podebrat nožem.

  3. Připravíme si krém. Mléko svaříme s pudinkovými prášky a necháme vychladnout. Dvě másla utřeme s cukrem a žloutky. Po lžičkách vmícháme vychladlou pudinkovou hmotu a přidáme lžíci rumu.

  4. Vychladlé medové placky pomažeme krémem a slepíme. Každou stranu placky, kromě úplně spodní strany, která leží na plechu, ještě před nanesením krému hojně potřeme rumem. Nakonec přelijeme dvěma čokoládami na vaření. Medové řezy s pudinkovým krémem necháme uležet do druhého dne.

  5. Medové řezy s pudinkovým krémem nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!