Medové řezy z domácí pekárny recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

14 lžic olej
2 ks vejce
250 g máslo
3 lžíce kakao
220 ml mléko
5 lžic med
220 ml cukr krupice
1 plechovka salko
1 lžička mletá skořice
330 ml hladká mouka
330 ml polohrubá mouka
50 g vlašské ořechy
1 balíček kypřící prášek do perníku

Postup přípravy receptu

  1. Salko v uzavřené plechovce dáme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby bylo celé ponořené a dvě hodiny vaříme. Pak necháme dobře vychladnout. Máslo si necháme v teple povolit

  2. Během vaření salka se pustíme do pečení. Do pekárny nalijeme vlažné mléko, přidáme olej, rozšlehaná vejce, med, kakao, skořici, cukr, mouky a kypřící prášek do perníku. Tekuté suroviny patří vždy první, pak sypké a kypřidla nakonec

  3. Pekárnu nastavíme na program Dort a necháme pracovat. Těsto je ale upečeno o 10 minut dříve, proto pekárnu ke konci hlídáme a vypneme, když na displeji svítí 10 minut do konce

  4. Studené zkaramelizované salko vyšleháme s povoleným máslem do hladkého krému

  5. Medový korpus z pekárny necháme vychladnout. Z vrchu seřízneme tenký plát, který společně s vlašskými ořechy usekáme

  6. Zbylý korpus rozdělíme na pět plátů, které vzájemně pospojujeme připraveným krémem. Zbylým krémem potřeme potom i celý povrch moučníku a obalíme v sekaných oříšcích smíchaných s drobečky buchty

  7. Medové řezy dáme ztuhnout do lednice a před podáváním krájíme na pruhované plátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!