Medovník 4 recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
2 ks vejce
60 g sádlo
4 lžíce med
100 g cukr moučka
500 g hladká mouka
1 lžíce jedlá soda
krém
200 g máslo
2 ks žloutek
4 lžíce mléko
0.5 l mléko
1 balíček vanilkový cukr
5 lžic polohrubá mouka
na potření
rum
na ozdobu
1 lžíce kakao
cukr moučka
mleté ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Z hladké mouky, cukru, sádla, vajec, jedlé sody, medu a mléka vyrobíme těsto. Z tohoto těsta vyválíme tenké placky, ze kterých vykrájíme 6 až 8 kol o průměru cca 23 - 26 cm (vykrajujeme pomocí talíře nebo dortové formy).

  2. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C. Ze zbylého těsta upečeme placku (už nemusí být vykrojená), kterou po vychladnutí rozdrobíme do mísy. Drobečky použijeme na posypání medovníku.

  3. Krém: Mléko, polohrubou mouku, vanilkový cukr, žloutky rozmícháme a za stálého míchání svaříme na hustou kaši, poté dáme vychladit. Vychladlou hmotu vyšleháme s cukrem a máslem.

  4. Nakonec každou placku potřeme rumem, následně krémem a postupně vrstvíme na sebe. Poslední placku potřeme krémem a posypeme rozdrobenou plackou, kterou jsme smíchali s kakaem, cukrem a mletými ořechy.

  5. Celý medovník zabalíme do alobalu a necháme do druhého dne odležet.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!