Medovník bez medu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- poleva 12 dkg máslo 2 lžíce kakao 4 lžičky mléko 12 dl cukr moučka 2 lžíce škrobová moučka směs 1 lžíce ocet 2 dl voda 10 dkg cukr krystal těsto 4 ks žloutek 4 ks bílek 10 dkg čokoláda 10 dkg ořechy 20 dkg hladká mouka 1 špetka perníkové koření 1 lžíce soda bikarbona podle potřeby hrubá mouka na vysypání
Postup Medovník bez medu recept
Postup přípravy receptu
-
Cukr společně s octem necháme vařit na plameni do tmavě hněda. Poté přilijeme vodu, ale pozor, bude to prskat. Karamelovou směs necháme vychladnout.
Vymícháme těsto ze žloutků, cukru, nalámané čokolády, ořechů nasekaných na kousky, perníkového koření a přilijeme také zchladlý karamel. Úplně nakonec přidáme do těsta hladkou mouku, sodu a sníh vyšlehaný z bílků.
Plech vysypeme hrubou moukou a medovník bez medu pečeme na 180 °C asi 15 minut. Vyzkoušíme špejlí, zda máme upečeno - těsto se na špejli nesmí lepit.
Během pečení si připravíme polevu. Rozpustíme máslo, přisypeme cukr, škrob, přidáme mléko a kakao. Polevu dobře promícháme, aby byla hladká.
Polevou potřeme vychladlý moučník a necháme zatuhnout. Tento medovník bez medu je opravdu výborný!