Medovník bez medu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

poleva
12 dkg máslo
2 lžíce kakao
4 lžičky mléko
12 dl cukr moučka
2 lžíce škrobová moučka
směs
1 lžíce ocet
2 dl voda
10 dkg cukr krystal
těsto
4 ks žloutek
4 ks bílek
10 dkg čokoláda
10 dkg ořechy
20 dkg hladká mouka
1 špetka perníkové koření
1 lžíce soda bikarbona
podle potřeby
hrubá mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Cukr společně s octem necháme vařit na plameni do tmavě hněda. Poté přilijeme vodu, ale pozor, bude to prskat. Karamelovou směs necháme vychladnout.

  2. Vymícháme těsto ze žloutků, cukru, nalámané čokolády, ořechů nasekaných na kousky, perníkového koření a přilijeme také zchladlý karamel. Úplně nakonec přidáme do těsta hladkou mouku, sodu a sníh vyšlehaný z bílků.

  3. Plech vysypeme hrubou moukou a medovník bez medu pečeme na 180 °C asi 15 minut. Vyzkoušíme špejlí, zda máme upečeno - těsto se na špejli nesmí lepit.

  4. Během pečení si připravíme polevu. Rozpustíme máslo, přisypeme cukr, škrob, přidáme mléko a kakao. Polevu dobře promícháme, aby byla hladká.

  5. Polevou potřeme vychladlý moučník a necháme zatuhnout. Tento medovník bez medu je opravdu výborný!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!