Smaženice z hlívy ústřičné recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 5 ks vejce 25 g máslo petrželka 1 lžička vegeta 80 g eidam 4 hrstě hlíva ústřičná 1 ks menší cibule 1 špetka mletý kmín vejce natvrdo 1 lžička čerstvá nebo sušená petrželka
Postup Smaženice z hlívy ústřičné
Postup přípravy receptu
-
Čerstvou hlívu ústřičnou očistíme a nakrájíme na velmi drobno. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Petrželku nasekáme. Vejce rozšleháme a ochutíme vegetou
Na másle osmahneme nejprve cibuli, až zrůžoví, přihodíme hlívu. Za občasného míchání osmahneme. Pak přidáme vejce a necháme během asi minuty prudce zatuhnout a odstavíme. Přidáme petrželku a nastrouhaný sýr. Zlehka promícháme
Smaženici z hlívy ústřičné rozdělíme na talířky a dozdobíme vejcem natvrdo, které posypeme petrželkou. Ihned servírujeme s kouskem pečiva.