Smaženice z hlívy ústřičné recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 ks vejce
25 g máslo
petrželka
1 lžička vegeta
80 g eidam
4 hrstě hlíva ústřičná
1 ks menší cibule
1 špetka mletý kmín
vejce natvrdo
1 lžička čerstvá nebo sušená petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvou hlívu ústřičnou očistíme a nakrájíme na velmi drobno. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Petrželku nasekáme. Vejce rozšleháme a ochutíme vegetou

  2. Na másle osmahneme nejprve cibuli, až zrůžoví, přihodíme hlívu. Za občasného míchání osmahneme. Pak přidáme vejce a necháme během asi minuty prudce zatuhnout a odstavíme. Přidáme petrželku a nastrouhaný sýr. Zlehka promícháme

  3. Smaženici z hlívy ústřičné rozdělíme na talířky a dozdobíme vejcem natvrdo, které posypeme petrželkou. Ihned servírujeme s kouskem pečiva.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!