Mexický nákyp recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
150 ml voda
1 ks rajčatový protlak
250 g těstoviny
50 g eidam
200 g kukuřice
2 lžíce olivový olej
250 g mleté maso
mletý černý pepř
1 plechovka červené fazole ve slaném nálevu

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě, přecedíme a dáme do pekáče.

  2. Cibuli oloupeme a nasekáme. Rajčata nakrájíme. Sterilovanou zeleninu scedíme.

  3. Na pánvi opečeme cibuli spolu s masem, osolíme a opepříme a opékáme 10 minut. Přidáme protlak, vodu, scezené fazole, kukuřici a nakrájená rajčata. Vše promícháme a dochutíme.

  4. Masovou směs dáme do pekáče s těstovinami a promícháme. Navrch nastrouháme sýr a dáme zapéct na 15 minut do vyhřáté trouby.

  5. Mexický nákyp podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!