Mini cheesecake s jahodovou polevou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 60 g máslo 150 g sušenky 1 lžíce třtinový cukr poleva 250 g jahody 50 g cukr moučka 6 g želatina náplň 2 lžíce cukr moučka 250 g ricotta 1 balíček vanilkový cukr 9 g plátková želatina 150 g čerstvá smetana 300 g philadelphia
Postup Mini cheesecake s jahodovou polevou recept
Postup přípravy receptu
-
Na přípravu dortíků cheesecake rozmixujeme sušenky s třtinovým cukrem. Do rozmixované směsi přidáme rozpuštěné máslo a lžící či vařečkou dobře promícháme.
Formičky na mufffiny vyložíme košíčkem nebo pečicím papírem. Naplníme dno a strany sušenkovou směsí. Formičky vložíme alespoň na půl hodinky do lednice.
Želatinu vložíme na 10 minut do studené vody. Asi 50 ml smetany dáme ohřát. V teplé smetaně rozpustíme vymačkanou želatinu. V míse promícháme philadelphii s ricottou, moučkovým cukrem a vanilkou. Do sýrové směsi přidáme smetanu se želatinou a promícháme. Zbytek smetany dobře vyšleháme a opatrně ji přidáme do náplně se sýrem. Náplň vložíme do cukrářského sáčku a naplníme formičky se sušenkovým základem. Přikryjeme folií a vložíme ztuhnout do lednice.
Jahodovou polevu si připravíme ze želatiny, kterou rozpustíme ve studené vodě. Umyté a nakrájené jahody dáme vařit s cukrem. Jakmile jsou měkké, vložíme je do mixeru a mixujeme do pyré. Ještě do teplých jahod rozmícháme vymačkanou želatinu. Musí se dobře rozpustit. Polevu necháme vychladnout a poté potřeme cheesecake.
Mini cheesecake s jahodovou polevou opatrně vyjmeme z košíčků a podáváme jako studený dezert.