Mini cheesecake s jahodovou polevou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
60 g máslo
150 g sušenky
1 lžíce třtinový cukr
poleva
250 g jahody
50 g cukr moučka
6 g želatina
náplň
2 lžíce cukr moučka
250 g ricotta
1 balíček vanilkový cukr
9 g plátková želatina
150 g čerstvá smetana
300 g philadelphia

Postup přípravy receptu

  1. Na přípravu dortíků cheesecake rozmixujeme sušenky s třtinovým cukrem. Do rozmixované směsi přidáme rozpuštěné máslo a lžící či vařečkou dobře promícháme.

  2. Formičky na mufffiny vyložíme košíčkem nebo pečicím papírem. Naplníme dno a strany sušenkovou směsí. Formičky vložíme alespoň na půl hodinky do lednice.

  3. Želatinu vložíme na 10 minut do studené vody. Asi 50 ml smetany dáme ohřát. V teplé smetaně rozpustíme vymačkanou želatinu. V míse promícháme philadelphii s ricottou, moučkovým cukrem a vanilkou. Do sýrové směsi přidáme smetanu se želatinou a promícháme. Zbytek smetany dobře vyšleháme a opatrně ji přidáme do náplně se sýrem. Náplň vložíme do cukrářského sáčku a naplníme formičky se sušenkovým základem. Přikryjeme folií a vložíme ztuhnout do lednice.

  4. Jahodovou polevu si připravíme ze želatiny, kterou rozpustíme ve studené vodě. Umyté a nakrájené jahody dáme vařit s cukrem. Jakmile jsou měkké, vložíme je do mixeru a mixujeme do pyré. Ještě do teplých jahod rozmícháme vymačkanou želatinu. Musí se dobře rozpustit. Polevu necháme vychladnout a poté potřeme cheesecake.

  5. Mini cheesecake s jahodovou polevou opatrně vyjmeme z košíčků a podáváme jako studený dezert.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!