Mini větrníky recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 4 ks vejce 11 dkg máslo 400 ml voda cukr moučka 4 dkg cukr moučka vanilkový cukr 22 dkg hrubá mouka 1 kelímek smetana ke šlehání
Postup Mini větrníky
Postup přípravy receptu
-
Do kastrolu nalijeme vodu nebo mléko, já jsem použila vodu, přidáme máslo a přivedeme k varu. Máslo s vodou svaříme a přisypeme mouku. Ze začátku se nám těsto bude trochu lepit, během pár minut ale přestane. Těsto necháme vychladnout, postupně přiddáme čtyři celá vejce a umícháme těsto. Těsto na mini větrníky je opravdu hodně tuhé
Na plech dáme pečicí papír a troubu předehřejeme na 180 °C. Umíchané těsto naplníme do cukrářského sáčku a tvoříme hubinky - větrníčky. Těsto se během pečení nafoukne, takže nesmíme zapomenout nechávat mezi větrníčky rozestupy
Zhruba po 20 - 25 minutách jsou větrníky upečené dozlatova. Předtím ale troubu v žádném případě neotvíráme, protože jinak spadnou a budou tvrdé
Upečené větrníky z jedné strany nakrojíme, aby unikla pára. Necháme vychladnout
Mezitím vyšleháme šlehačku s moučkovým cukrem. Mini větrníky šlehačkou naplníme a na závěr větrníčky pocukrujeme
Mini větrníčky podáváme při různých příležitostech
Větrníčky můžeme plnit také vanilkovým krémem, ten je však pracnější.