Mini větrníky recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

4 ks vejce
11 dkg máslo
400 ml voda
cukr moučka
4 dkg cukr moučka
vanilkový cukr
22 dkg hrubá mouka
1 kelímek smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrolu nalijeme vodu nebo mléko, já jsem použila vodu, přidáme máslo a přivedeme k varu. Máslo s vodou svaříme a přisypeme mouku. Ze začátku se nám těsto bude trochu lepit, během pár minut ale přestane. Těsto necháme vychladnout, postupně přiddáme čtyři celá vejce a umícháme těsto. Těsto na mini větrníky je opravdu hodně tuhé

  2. Na plech dáme pečicí papír a troubu předehřejeme na 180 °C. Umíchané těsto naplníme do cukrářského sáčku a tvoříme hubinky - větrníčky. Těsto se během pečení nafoukne, takže nesmíme zapomenout nechávat mezi větrníčky rozestupy

  3. Zhruba po 20 - 25 minutách jsou větrníky upečené dozlatova. Předtím ale troubu v žádném případě neotvíráme, protože jinak spadnou a budou tvrdé

  4. Upečené větrníky z jedné strany nakrojíme, aby unikla pára. Necháme vychladnout

  5. Mezitím vyšleháme šlehačku s moučkovým cukrem. Mini větrníky šlehačkou naplníme a na závěr větrníčky pocukrujeme

  6. Mini větrníčky podáváme při různých příležitostech

  7. Větrníčky můžeme plnit také vanilkovým krémem, ten je však pracnější.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!