Minutková zeleninová směs recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 ks cibule
1 ks cuketa
3 ks rajče
1 ks lilek
300 g dýně
1 ks patison
500 g mleté míchané maso
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
rozmarýn
3 lžíce víno
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso podle chuti okořeníme pepřem, rozmarýnem a solí nebo vegetou. Pak maso necháme si 15 - 30 minut uležet, aby maso natáhlo vůni koření.

  2. Malý patison spolu se zbylou zeleninou očistíme. Rajčata spaříme, oloupeme a vybereme měkké středy. Dužinu nakrájíme na kousky. Zbylou zeleninu nakrájíme na větší kousky.

  3. Ve vyšší pánvi rozpálíme olej a zprudka na něm orestujeme maso. V půlce restování přidáme zeleninu s česnekem. Minutkovou směs promícháme a dusíme podle toho, jak moc chceme zeleninu měkkou. Podle chuti můžeme přelít vínem.

  4. Minutkovou zeleninovou směs podáváme s vařenými brambory, kaší nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!