Mleté čočkové karbanátky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1-2 ks vejce
majoránka
75 g sýr
500 g čočka
100 g točený česnekový salám
na obalení
strouhanka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Čočku uvaříme doměkka, scedíme a umeleme na masovém strojku. Podle chuti můžeme do karbanátků přidat i měkký salám nebo sýr. Salám nebo sýr nastrouháme.

  2. V míse smícháme čočku, vejce, sůl a salám nebo sýr. Hmotu zahustíme strouhankou a nakonec přidáme podle chuti majoránku. Z čočkové směsi tvoříme malé karbanátky, které obalujeme ve strouhance.

  3. V pánvi rozehřejeme olej a čočkové karbanátky smažíme dozlatova.

  4. Čočkové karbanátky podáváme teplé. Vhodnou přílohou je bramborová kaše.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!