Mleté karbanátky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - česnek
6 lžic olej
- - sůl
200 ml vývar
1 ks vejce
4 lžíce ocet
- - petrželka
250 g brambory
2 ks cibule
- - pažitka
3 lžíce hořčice
1 ks houska
- - pepř mletý
1 ks okurka salátová
500 g maso mleté míchané

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce a nakrájíme na plátky. Okurku nakrájíme i se slupkou na kolečka. Na marinádu spojíme tři lžíce oleje a najemno posekanou cibulkou, přimícháme vývar, ocet, dvě lžíce hořčice, sůl a pepř. Pažitku nasekáme a dáme stranou. Brambory a okurku dáme do marinády a necháme asi hodinu odležet. Namočíme do vody housku. Cibuli a česnek nasekáme na kostičky a přidáme k vymačkané housce. Přimícháme vejce, hořčici a petržel. Osolíme, opepříme a z masové směsi tvarujeme 8 karbanátků, které opékáme v oleji z obou stran. Podáváme s bramborovým salátem a pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!