Mleté karbanátky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - česnek 6 lžic olej - - sůl 200 ml vývar 1 ks vejce 4 lžíce ocet - - petrželka 250 g brambory 2 ks cibule - - pažitka 3 lžíce hořčice 1 ks houska - - pepř mletý 1 ks okurka salátová 500 g maso mleté míchané
Postup Mleté karbanátky recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce a nakrájíme na plátky. Okurku nakrájíme i se slupkou na kolečka. Na marinádu spojíme tři lžíce oleje a najemno posekanou cibulkou, přimícháme vývar, ocet, dvě lžíce hořčice, sůl a pepř. Pažitku nasekáme a dáme stranou. Brambory a okurku dáme do marinády a necháme asi hodinu odležet. Namočíme do vody housku. Cibuli a česnek nasekáme na kostičky a přidáme k vymačkané housce. Přimícháme vejce, hořčici a petržel. Osolíme, opepříme a z masové směsi tvarujeme 8 karbanátků, které opékáme v oleji z obou stran. Podáváme s bramborovým salátem a pažitkou.