Tyčinky s kmínem recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1 špetka cukr 1 lžička sůl 100 ml mléko 3 lžíce sádlo sádlo 500 dl hladká mouka 1 lžička drcený kmín 200 ml světlé pivo 30 g čerstvé droždí
Postup Tyčinky s kmínem
Postup přípravy receptu
-
Mouku prosejeme. Z droždí se špetkou cukru, vlahého mléka a 2 lžic mouky připravíme kvásek, který necháme na teplém místě vyběhnout
Do středu prosáté mouky uděláme důlek, přidáme kvásek, sádlo, sůl, kmín a spolu s pivem zpracujeme v hladké těsto, které necháme vykynout. Na pomoučněném vále těsto rozválíme na placku silnou asi 1/2 cm a rádýlkem nakrájíme na proužky (tyčinky). Tyčky přendáme na plech vyložený pečícím papírem a opět necháme asi 15 minut kynout
Tyčinky s kmínem pečeme při 200 °C dorůžova a ještě horké potřeme rozpuštěným sádlem
Vychladlé tyčinky s kmínem podáváme jako chuťovku k pivu, vínu, ale i samotné jsou moc dobré.