Amur se slaninou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- česnek sůl 1/4 ks celer 1 ks mrkev 1/2 ks petržel 5 dkg anglická slanina citronová šťáva chilli koření worcesterská omáčka mletý černý pepř 4 porce podkovy z amura
Postup Amur se slaninou
Postup přípravy receptu
-
Amura si naporcujeme na podkovičky, které dobře omyjeme a osušíme. Porce okořeníme a zakapeme olivovým olejem. Necháme v chladu uležet. Kořenovou zeleninu a cibuli očistíme a nakrájíme na nudličky
Na rozpálený olej vložíme porce amura a opečeme z jedné strany. Při otáčení maso dobře osolíme, podložíme plátky slaniny a zasypeme cibulí a kořenovou zeleninou. Přikryjeme poklicí a necháme asi 10 minut opékat
Před dokončením pokapeme porce amura se slaninou citronovou šťávou a worcesterskou omáčkou
Amura se slaninou podáváme s vařenými bramborami a čerstvou zeleninou.