Amur na zelenině recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl vývar máslo 1 ks pórek olivový olej hladká mouka 1 kelímek zakysaná smetana sójová omáčka mletý černý pepř 1/2 kelímku smetana na vaření koření na ryby 1/2 balíčku mražená kukuřice 3 - 4 lžíce nakládané houby 2 porce amur
Postup Amur na zelenině
Postup přípravy receptu
-
Amura opláchneme, osušíme, mírně osolíme, opepříme a posypeme kvalitním kořením na ryby. Zakápneme olivovým olejem a necháme asi hodinu odležet
Mezitím si na kolečka nebo nudličky nakrájíme pórek, připravíme mraženou kukuřici a scedíme hříbky. Zakysanou smetanu promícháme se smetanou na vaření, podle potřeby ještě zředíme mlékem
Amura obalíme v hladké mouce a po obou stranách na másle s olivovým olejem opečeme, maso nám zbělá a vytvoří krustičku. Rybu vyjmeme a na výpeku osmahneme pórek, vhodíme i kukuřici a hříbky. Zakápneme sójovou omáčkou a podle chuti osolíme
Porce amura dáme do pekáčku, obložíme zeleninovou směsí a zalijeme smetanou. Můžeme znovu posypat kořením na ryby. Dáme do vyhřáté trouby zapéct asi na 35 minut. Podle chuti můžeme ještě zasypat nastrouhaným sýrem, který necháme rozpéct
Amura na zelenině rozdělíme na nahřáté talíře a podáváme třeba se smetanovými bramborami nebo jinou přílohou.