Mleté maso na červeném víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 stroužky česnek
majoránka
kmín
maggi
2 dl červené víno
mletá sladká paprika
500 g mleté maso mix

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpáleném oleji osmahneme mleté maso mix, někdy je již osolené. Přidáme trochu kmínu, podle chuti sladkou papriku, majoránku, nastrouhaný česnek a maggi (místo soli). Kdo nemá rád maggi, přidá sůl podle potřeby.

  2. Směs zamícháme. Když je maso hotové, podlijeme červeným vínem, asi jednou sklenkou 2 dl. Maso promícháme a můžeme podávat.

  3. Nejlepší jsou špagety, ale můžeme použít i mušle a kolínka nebo chléb. Špagety dáme na talíř, na ně masovou směs a ozdobíme kečupem podle fantazie. Mleté maso na červeném víně ihned podáváme. Lze použít i hořčice, a to kremžská i plnotučná. Červené víno můžeme použít jakékoliv. Množství je pro dvě až tři osoby.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!